tisdag 17 augusti 2010

BHRAA: Norsk-Baloch människorätts-aktivist bortförd av Pakistansk "militärpolis" Befaras torterad

BHRAA: Norsk-Baloch människorätts-aktivist bortförd av Pakistansk "militärpolis" Befaras torterad
Förra vecka väntade familjen till Ehsan Arjmandi förgäves i Oslos flygplats att han skulle landa efter en släktsbesök-resa till Balochistan av Pakistan men han kom aldrig fram.Ehsan hade gripits och förts bort av den pakistanska "militärpolis på väg till Karachi den sjunde Agusti 2009 , berättar hans bror , Ali Arjmani per telfon. Ehsan Arjmandi 38 är norsk medborgare men kommer ursprungligen från Balochistan i Iran. Han har varit engaggerad i människorätts aktiviteter för sitt folk (Balocher) som är ett utsatt minoritetsfolk både i Iran , Pakistan och Afghanistan.Vittnen berättar om svåra tortyr av politiska fångar i de pakistanska militärläger som , dit han förmodligen blivit förd. Ingen som känner Ehsan förstår vad han kan vara misstänkt för.Efter fem dagar av ovisshet fruktar hans familj för hans dåliga hälsa och för tortyr för de aktiviteter som han gjort som människrätts aktivist i Norge.
Pakistan och Iran har ett utlämningsavtal med varandra när det gäller politiska fångar.Enligt iranska nyhetsbyråer [ 1-3] mer än tio balochiska regim motståndare har lämnats till Iran under de sista tolv månaderna och 4 av dem hängdes nyligen i ett fängelse i Zahedan[4-5].
Vi i "Balochistan Human Rights Activists Assosiation" (BHRAA) tycker att Ehsan Arjmandi:s liv är i fara och därför vill vi kalla för internationell uppmärksamhet om hans fall och hans säkerhet- och vädjar er att ta brådskande åtgäder för att rädda hans liv , innan det är sent!

Balochistan Human Rights Activists Assosiation (BHRAA) /Radio Balochi FM
20090811

[1]http://www.ashtidaily.com/fa/?generate=ServicesNews&srvctp=10&newsrogsfaid=2495[2]http://www.sbkhabar.ir/WebForms/DocumentViewForm.aspx?DocumentID=2111[3]http://www.radiobalochi.org/BH_Rights/3jawanehbalochDarAstaneEdam090718.html[4]www.gwank.org[5]http://www.radiobalochi.org/BH_Rights/13Edami_asami090714.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar