måndag 15 september 2008

Balochistan Human Rights Watch: Ta brådskande åtgärder för att frigöra 8 balochiska ungdomar som nyligen arresterades av iranska polisen i Zahedan -

Balochistan Human Rights Watch: Ta brådskande åtgärder för att frigöra 8 balochiska ungdomar som nyligen arresterades av iranska polisen i Zahedan - Iran

Enligt den sunnimuslimska Online News netmedia byrå
(sunni Online) arresterades 7 sunnimuslimska ungdomar av balochisk ursprung i Zahedan söndagen den 7:e september 2008.
Här följer deras namn:
1. Abdoulrahman Shahbakhsh (bror till Moulavi Hafez Mohammad Ali som var rektor för Imam Abuhanifa Sunni religiös skola i Azimababd)
2. Noor Mohammad Shahbakhsh (bror till Moulavi Hafez Mohammad Ali)
3. Abdoulkarim Abdoulkarim (Brorson till den Moulavi Hafez Mohammad Ali)
4. Abdoulghader Naroui
5. Azizullah Naroui
6. Mohammad Hossein Khalili
7. Mohammad Reza Rakhshani
De greps av säkerhetsstyrkorna i Zahedan, och hittills finns ingen information om deras tillstånd eller var de hålls som fånge.
Enligt Sunni Online, den enda hypotetiska Anledningen till att dessa personer greps är deras familjeförhållanden till Moulavi Hafez Mohammad Ali som är rektor för "
Imam Abuhanifa sunnimuslimska religiösa skolan (2), som låg i Azimabad i Zabol och totalförstördes av iranska militära styrkor med hjälp av bulldozers midnatten av onsdagen den 27:e augusti 2008.
Azimabads religiösa skolan var en av de största sunnimuslimska skolor i Balochistan och hade cirka 800 elever. I samband med skolans förstörelse arresterade hundratals av skolans elever tillsammans med Abdoulrazagh Berahoui som är medlem i''stads-Rådet''av Azimabad.
Eleverna släpptes senare, medan
Abdoulrazagh Berahoui (3) fortfarande sitter i fängelse och det finns någon information om var han hålls eller vilket tillstånd han har
Det måste tilläggas att den Iranska säkerhetpolisen (Etlaat) har alltid använt olika knep för att undvika/skrämma bort de lokala advokaterna att de inte ska engagera sig i balochiska fångarnas fall.
Vi i''Balochistan Human Rights Watch'' tycker att denna typ av behandlande mot fångar eller deras anhöriga är bland de mest grova kränkningar av grundläggande mänskliga rättigheter, och kan säkert användas mot de här 8 arresterade personerna och därför vi vill uppmärksamma ni alla människorättsaktivister , mr-organisationer och speciellt Amnesty International om det och vädjar er att ta brådskande åtgärder för att försvara och rädda deras liv...

Balochistan Human Rights Watch / Radio Balochi FM
http://bhrw.blogspot.com/
2008-09-09
1.
http://sunnionline.com/farsi

2.
http://sunnionline.com/farsi

3.
http://sunnionline.com/farsi


-------------------------------------
لينکهاي مرتبط
ديده بان حقوق بشر بلوچستان: براي آزادي هشت دستگير شده اخير زاهداني اقدام فوري نمائيد
اسامي تعدادي از جوانان بلوچي که در دو سال اخير دستگير و در زندانهاي جمهوري اسلامي بسر ميبرند
A list of some of the arrested Baloch in Iran (Between 2006-2008)
اسامي تعدادي از اعدام و کشته شدگان بلوچ توسط نيروهاي انتظامي رژيم جمهوري اسلامي ايران.
A list of Baloch youths who hanged/killed by Iranian Regime in 2004-2007
Balochistan Human Rights Watch
ديده بان حقو بشر بلوچستان
صفحه خبرهای حقوق بشر بلوچ
Baloch Rights Watch News

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar